Er det skatt på gevinster fra pengespill i utlandet?

Utenlandske pengespill er det i noen tilfeller skatt på. Dersom du vinner over et bestemt beløp må dette innrapporteres til myndighetene. Siden de utenlandske spillselskapene ikke vil gjøre dette automatisk, er det spillerens ansvar å rapportere inn disse gevinstene.

Les også: Har du prøvd å ha det morro i spill, her er det mange flotte spilloperatører elsket av nordmenn.

Gevinst på spill i utlandet ikke skattepliktig:

Viktige regler å bemerke seg er at spillgevinster fra utlandet under 10.000 kroner pr gevinst er fritatt for norsk skatt. Imidlertid må du betale 28% skatt av hele gevinsten hvis du vinner 10.000 kroner eller mer. Du får kun skattefradrag på utgifter (innskudd) relatert på gevinsten, men ikke på tap i de spill du ikke vinner noe.

Skattereglene er ganske gunstige, for de fleste gevinster er som regel under 10.000 kroner. Du kan vinne ubegrenset med gevinster uten å betale skatt, så lenge de er på under 10.000 kroner. Det betyr i praksis at du kan vinne millioner uten å betale skatt!

I så måte er Norge et skatteparadis for de som spiller pengespill på nett. I motsetning til hva mange tror, så er Norge et ganske liberalt land i forhold til utenlandske pengespill. Her er det jo 100% lovlig å spille pengespill av alle slag. I USA er spill på nettpoker strengt forbudt, men innenfor EU og i Norge er det fullstendig lovlig å spille utenlandske pengespill på nett.

Skatt på gevinster fra nettpoker

Hver gang du spiller nettpoker og vinner, skal du rapportere inn gevinster til Skattemyndighetene. Altså blir det mer avansert enn å levere et sluttoppgjør sammen med selvangivelsen. Du kan vinne opptil 9.999 kroner skattefritt per spill (per hånd). Unntaket er ved turneringsspill, der sees turneringen samlet under ett, og vinner du 10.000 eller mer i en turnering (på nett, eller live turnering) så må du skatte av hele gevinsten.

Innsats og startkontigent får du fullt skattetrekk for på gevinsten. Så det blir ikke 28% skatt på nettpoker, men normalt litt under dette.

Det viktigste når du skal spille poker på nett, er å benytte et seriøst nettsted som gir deg tilgang på all den dokumentasjon du trenger, og gjør denne lett tilgjengelig for deg.

Det å spille poker i annet enn vennelag i Norge er forbudt. Du kan altså ikke arrangere en pokerkveld der fremmede eller “perifere kjente” deltar. Det er kun tillatt i “vennelag”. Videre er det satt et tak på maksimalt 200 kroner per døgn for pokerspill i vennlig lag i Norge. Eventuell gevinst er da skattefri.

Nettpoker er fritatt for skatt på gevinster under 10.000 kroner per spill. Det betyr at du kan vinne 9.999 kroner per spill i nettpoker uten å betale en eneste krone i skatt. Med andre ord kan du spille flere spill på én dag, og vinne flere hundre tusen kroner, uten å måtte betale skatt.

Unntaket ved fritak for skatt i nettpoker, gjelder ved gevinster på 10.000 kroner eller mer, og dersom Skattemyndighetene anser spillingen for å kunne være næringsvirksomhet. For at din pokerspilling skal gå som næringsvirksomhet må din virksomhet være egnet til å gå med overskudd. I de aller fleste tilfeller vil imidlertid ikke pokerspill på utenlandske nettsider bli sett på som næringsvriksomhet.

Tommelfingerregel: Bedre føre var enn etter snar

For å være på den sikre siden vil det alltid være lurt å legge ved dokumentasjon over gevinster – først og fremst for å dokumentere at du faktisk har vunnet pengene på pengespill, og at de ikke dreier seg om annen inntekt.

Hvis du i løpet av ett år har vunnet et større beløp på poker, for eksempel 200.000 kroner, på konto, er det alltid lurt å dokumentere dette, selv om det er fra Norsk Tipping eller utenlandske pengespill. Da kommer du Skattemyndighetene i forkjøpet, så slipper de å urettmessig mistenke deg for svart arbeid eller lignende.

Vi presiserer at spillere er selv ansvarlig for å betale eventuell skatt til skattemyndigheter.r i Norge, og en god tjeneste – etter v

Stor forvirring

Grunnen til mye av forvirringen er nok at Skattemyndighetene har vært trege med å presisere hvilke regler som gjelder. I mellomtiden har feilaktige teorier fått fotfeste på nett. Resultatet er nå at de fleste som spiller pengespill på nett har et uriktig bilde om hvilke skatteregler som gjelder.